خستگی عضلانی

خستگی

خستگی عضلانی

خستگی عضلانی یعنی احساس خستگی، بی حالی، سستی و ضعف در عضلات بدن بعلت فشار فیزیکی بیش از حد که این نوع خستگی فعالیت‌های روزانه را مختل می‌کند، زیرا مانع حرکت عضلانی می‌شود.

در صورت خستگی جسمی، بدن بوسیله خستگی شدید واکنش نشان می‌دهد. و اگر خستگی روانی باشد، بدن به شکل خواب آلودگی پاسخ می‌دهد. علل آن هم ممکن است متعدد باشد، از ورزش گرفته تا دلایل ژنتیکی.

خستگی عضلات، هر چند ممکن است مانند یک وضعیت عادی بنظر برسد که باید درمان شود، اما گاهی اوقات حتی پزشکان نیز نمی‌توانند درمانی برای آن بیابند و این امر باعث می‌شود که این وضعیت برای بیمار خطرناک‌تر شود.

هنگامیکه یک فعالیت بدنی وجود دارد، عضلات به حالت کمبود انرژی موقت می‌روند و بدن برای بهبودی به استراحت نیاز پیدا می‌کند.

در صورت عدم استراحت کافی، این وضعیت می‌تواند به تضعیف عضلات منجر گردد، و این مسئله هم جای نگرانی دارد، زیرا در جذب کلسیم بدن اختلال ایجاد می‌کند و حتی می‌تواند به عوارض جدی مانند مشکلات قلبی نیز منجر گردد.

راهکارهای کاهش خستگی عضلانی:

-ورزش و استراحت

ورزش و استراحت، یک راه خوب برای شروع درمان می‌باشند. شنا را امتحان کنید، زیرا بیش از حد شدید نیست و با انجام آن، بیش از حد تنبل هم نمی‌شوید. اگر نمی‌توانید شنا کنید (بنا به دلایلی که خودتان دارید)، پس حداقل حدود ۵ دقیقه در اطراف خانه قدم بزنید.

-تغییر در رژیم غذایی

ایجاد برخی تغییرات در رژیم غذایی ممکن است به شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشید. چیزهایی مانند روغن کتان، منیزیم، مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. و مصرف مواد غذایی چرب را محدود سازید.

– یوگا

یوگا، یک ورزش عالی است، ترکیبی از ورزش و تنفس که ورزش، عضلات سفت را شل می‌کند، و تنفس، سلول‌های بدن را با مقدار کافی اکسیژن پر می‌کند.

– مصرف دارو

از داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین یا ایبوپروفن استفاده کنید. آنها نه تنها به شل شدن عضلات کمک می‌کنند، بلکه درد را نیز کاهش می‌دهند. قبل از مصرف آنها با پزشکتان مشورت کنید.

– ماساژ

انواع ماساژ نیز برای بدنتان مفید هستند، زیرا روغن‌هایی که در ماساژ بکار می‌روند، می‌توانند یک حس خوشایند بوجود آورند، که باعث می‌شود درد را فراموش کنید. اگر عضله‌ی شما گرفته است، یک جلسه ماساژ برای رفع انقباضات عضلات توسط یک متخصص، بسیار مفید خواهد بود.

-بیش از حد ورزش نکنید.

سوزش و درد ماهیچه ها به دلیل تمرین کردن بیش از حد بوجود می آید که به خاطر آسیب هایی است به سلول های ماهیچه وارد شده است. این آسیب ها شامل التهاب ، ورم و تادونیت میشود .

کمتر ورزش کنید . دفعات کمتری در هفته به ورزش بپردازید اما در هنگام تمرین ماهیچه هایی که درد میکنند یا میسوزند را حذف نکنید و با تمرین سبک تر آنها را نیز تمرین دهید

-شما باید نسبت به کشش بدن خود تمرین کنید زیرا اگر بیشتر از حد توان بدن تمرین کنید دچار درد و سوزش در ماهیچه شده که فقط خود را مستعد آسیب دیدن میکنید.

-اگر با کم کردن تمرین و دفعات آن باز هم دچار سوزش و درد ماهیچه شدید نشانه آن است که بدن شما کشش ورزش یا تمرین مورد نظر را فعلا ندارد و باید نوع ورزش را عوض کنید .

-تمرینات کششی انجام دهید . هفته ای ۲ الی ۳ بار و هر دفعه نیم ساعت عضلات خود را تمرین حرکات کششی دهید . درست است که سوزش عضلات مقداری ناخوشایند است اما باعث بهبود جریان خون که باعث ریکاوری از اسید لاکتیک است میشود

-پماد بمالید .

از پمادهای پایه نعناع استفاده کنید . این پمادها باعث حساس شدن پوست و حواس پرتی اعصاب به آن میشود که درد ماهیچه ها را فراموش میکنید . اینکار همچنین باعث افزایش فشار خون در عضله میشود .

برای تاثیر بیشتر پماد را روی مفصل بزنید زیرا بیشترین سوزش از همین ناحیه میباشد .

نکات مهم

-اگر عضله ای درد گرفت آن را رها نکنید و از آن استفاده های سبک کنید تا دوره ریکاوری آن کاهش یابد .

-سوزش عضله نشانه آن است که شما به استراحت نیاز دارید .

-اگر بعد از ۱ هفته سوزش عضلات کاهش نیافت به پزشک مراجعه کنید .

-در هنگام حرکات کششی زیاد به عضلات فشار نیاورید زیرا میتواند باعث ضعیف شدن و پارگی در تاندون ها شود . تا جایی که راحت هستید حرکات کششی را انجام دهید.

-اصولا اسید لاکتیک با سوزش به دلیل زیاد تمرین کردن اشتباه گرفته میشود.سوزش و درد ماهیچه ها به دلیل تمرین کردن بیش از حد بوجود می آید که به خاطر آسیب هایی است به سلول های ماهیچه وارد شده است. این آسیب ها شامل التهاب ، ورم و تادونیت میشود .

 

برای رفع خستگی عضلانی چه کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Visit Us On Instagram