در مورد کینوا چقدر میدونید؟
کینوا چیه؟
در مورد کینوا چقدر میدونید؟ گیاه کینوا یک گیاه سنتی است که قدمت ۵۰۰۰ ساله دارد. این ترکیب گیاهی میتونه یک منبع خوب برای تامین انرژی و پروتئین گیاهخواران باشه. از معدود گیاهان خوراکی است که تمام ۹ آمینواسید ضروری را در خود دارد و شاید به همین دلیل به “خاویار گیاهی” معروف هست. البته جزو غلات نیست اما خواصی مشابه و حتی بیشتر دارد. کینوا انواع مختلفی داره(سفید، قرمز و سیاه) که از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی ندارند.
ارزش غذایی کینوا؟
به صورت خلاصه ترکیبات درشت مغذی های کینوا در جدول زیر اومده:
اجزای غذایی | مقدار در هر 100 گرم |
کالری | 120 |
آب | 72 % |
پروتئین | 4.4 g |
کربوهیدارت | 21.3 g |
شکر | 0.9 g |
فیبر | 2.8 g |
چربی | 1.9 g |
چربی اشباع | 0.23 g |
امگا3 | 0.09 g |
امگا6 | 0.97 g |
- کینوا منبع پروتئین، کلسیم، منیزیم، مس، روی، فیبر، منگنز، فسفر، ویتامین های گروه ب، پتاسیم و آهن است.
- کینوا علاوه بر ریز مغذی هایی که داره دارای خواص آنتی اکسیدانی از طریق داشتن ترکیباتی مانند ساپونین، کوئرستین، اسکوالن، فیتیک اسید و … هست
- جالبه که بدونید کینوا فاقد گلوتن هست پس افراد مبتلا به سلیاک هم میتونن از این منبع گیاهی به راحتی استفاده کنند.
- بیشتر کربوهیدارت کینوا از نشاسته، فیبرهای نامحلول ، و مقدار کمی از مالتوز، گالاکتوز و ریبوز تشکیل شده.
- این گیاه نسبت به برنج سبک تر هست و راحت تر هضم میشه.
- گیاه کینوا تراریخته نیست.
- کینوا از ترکیباتی هست که بعد از مصرف آن قند خون به سرعت افزایش پیدا نمیکنه که افراد مبتلا به دیابت میتونن راحت مصرف کنند( ترکیباتی که حاوی قندهای ساده هستند اثر معکوس دارند که میتونن در بروز دیابت و چاقی و … موثر باشن)
- از اونجایی که اسیدهای آمینه ضروری رو داره کیفیت پروتئین کینوا خیلی بالاست.
- و چون حاوی پروتئین و فیبر بیشتری به نسبت غلات هست میتونه در افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، احساس سیری بیشترایجاد کنه.
موارد کاربرد کینوا؟
در قسمت آشپزی دستور پخت سالاد با کینوا اومده که در صورت تمایل میتونین مراجعه کنید.
