رژیم فستینگ

سرزمین تندرستی-رژیم فستینگ

رژیم فستینگ

رژیم فستینگ چیه؟

رژیم فستینگ به معنی سیکل های متوالی ناشتایی و سپس دریافت غذا (حالت روزه داری) هست. دیده شده ممکنه این نوع رژیم ها در کاهش چربی بدن، وزن بدن و همینطور در تعدیل شاخص هایی مانند فشارخون، قندخون و کلسترول خون موثر باشه.

این رژیم رو چه جوری بگیریم؟

یکی از معروف ترین این رژیم ها، رژیم 16/8 هست. به این معنی که شما 16 ساعت ناشتایی دارین و بلافاصله بعد از اون 8 ساعت میتونین از مواد غذایی و نوشیدنی ها استفاده کنید.(تناوب این رژیم میتونه هر روز باشه یا در صورتی که توان تحمل ندارین یک یا دو روز در هفته انجام بشه)

این نوع رژیم ها چه تفاوتی با روزه داری دارند؟

در این نوع رژیم ها ساعت ناشتایی دست خودتون هست و هر ساعتی که راحت تر هستین میتونین 16 ساعت ناشتایی رو داشته باشین و زمان مشخص و ثابت وجود نداره! تفاوت دیگه این رژیم با روزه داری اینه که طی این نوع رژیم ها شما مجاز به مصرف آب، چای کم رنگ و قهوه هستین!

آیا این رژیم ها عوارضی هم دارند؟

خب احتمالا ساعت طولانی ناشتایی و عدم مصرف موادغذایی عوارضی مثل سردرد، سرگیجه، افت قندخون، ضعف، خستگی داره! اما اگر این رژیم ها غیراصولی و به مدت طولانی گرفته بشه ممکنه عوارض جدی تر مثل تپش قلب، مشکلات کلیه و کبد، آنمی، ضعف سیستم ایمنی، کمبود ویتامین ها و موادمعدنی، کاهش توده عضلانی و مشکلات گوارشی مثل اسهال منجر بشه!!

چه موادغذایی بهتره بخوریم؟

خب از اونجایی که ساعات طولانی دسترسی به مواد غذایی نداریم، مصرف موادغذایی غنی از ریزمغذی ها در ساعات باقیمانده کمک میکنه بدنمون سالم بمونه و دچار تخلیه ذخایر نشه! حتما سعی کنین از انواع گروه های میوه، سبزی، پروتئین، لبنیات کم چرب، چربی های سالم و غلات کامل استفاده کنید(توجه کنیم که در ساعاتی که مجاز به خوردن غذا هستیم کالری مصرفی مطابق با نیاز بدنمون باشه).

برای اینکه دقیق تر بدونین چه موادغذایی بهتره استفاده بشه بهتره به قسمت تغذیه مناسب در ماه رمضان مراجعه کنید

آیا این رژیم ها خاصیت سم زدایی دارند؟

نظرات در این زمینه ضد و نقیض هستند. گفته میشه که ممکنه ای نوع رژیم ها به دفع سموم از بدن کمک کنه. ولی باید به این واقعیت اشاره کنیم که بدن ما به صورت طبیعی از طریق کبد،کلیه، روده بزرگ، ریه ها و پوست سموم بدن رو دفع میکنه.

چه افرادی از این رژیم ها استفاده نکنند؟

افراد باردار یا شیرده، مبتلایان به دیابت، نوجوانان مبتلا به اختلال رشد، افرادی که باید داروهای مصرفیشون رو همراه غذا میل کنند، افراد مبتلا به انورکسیا نروزا و یا بولیمیا بهتره از این رژیم ها دوری کنند.
توصیه ما به شما اینه قبل از اینکه سراغ این رژیم برین حتما با فرد متخصص در این زمینه مشورت کنین و رژیم سالم و اصولی مطابق با نیاز بدنتون رو بگیرین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Visit Us On Instagram