نقرس

نقرس

نقرس

نقرس یک بیماری التهابی مفاصل است که با تورم مفاصل در قسمت های مختلف بروز می کند.

نقرس تا حد زیادی با دارو درمانی و رژیم غذایی کنترل می شود. در این مطلب به بررسی رژیم غذایی مناسب در نقرس می پردازیم.

نقرس چه عوارضی دارد؟

نقرس در اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود می آید.

اسید اوریک اضافی موجود در خون به شکل کریستال هایی در مفاصل ته نشین شده و باعث قرمزی، متورم و گرم شدن، درد و التهاب یک یا چند مفصل می گردد که بیشتر در انگشت شست پا، پاشنه پا، قوزک پا، زانو و آرنج ظاهر می شود.

حملات نقرس معمولا در شب و حدودا 3-10 روز به طول می انجامد.

 

نقش رژیم غذایی در نقرس؟

افزایش اسید اوریک خون از طریق مصرف غذاهای حاوی پورین رخ می دهد. پورین ها در بدن از طریق اسیداوریک دفع می شوند.

افراد مبتلا به نقرس در دفع این ماده دچار مشکل هستند.

در نتیجه اسیداوریک در بدن تجمع پیدا می کند و عوارض این بیماری تظاهر پیدا می کند.

در نتیجه بهترین راه حل حذف غذاهای حاوی پورین بالا است.

همچنین غذاهای حاوی فروکتوز بالا در بروز حملات نقرس نقش دارند.

در قسمت بعد در مورد غذاهایی که بهتر است مصرف آنها حذف شود صحبت می کنیم.

مصرف ویتامین C ممکن است در کاهش سطح اسیداوریک موثر باشد.

مصرف غذاهای غنی از ویتامین C و یا مصرف مکمل آن زیر نظر پزشک احتمالا اثرات مفیدی دارد. دقت کنید در مصرف ویتامین C زیاده روی نکنید.

 

غذاهایی که باید از رژیم غذایی حذف شوند:

از مصرف غذاهای حاوی پورین زیاد- محتوی بیش از 200 میلیگرم پورین در هر 100 گرم- به همراه غذاهای حاوی فروکتوز بالا باید اجتناب شود. از جمله غذاهایی که مصرف آنها باید حذف شود:

-امعا و احشا شامل دل، جگر، قلوه و مغز

-ماهی مانند قزل آلا، تن، ساردین و …

-غذاهای دریایی مانند میگو

-نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، مالشعیر و ..

-غذاهای حاوی فروکتوز بالا مانند عسل، شربت ذرت، بستنی، آبنبات و …

-مخمر

-آبجو

-نوشیدنی های الکلی

 

غذاهایی که می توانند در حد متعادل مصرف شوند:

غذاهای حاوی پورین متوسط- محتوی 100-200 میلیگرم پورین در هر 100 گرم- می توانند در حد متعادل(هفته ای 1-2 بار) مصرف شوند.

مصرف بیش از حد این ترکیبات هم به بروز حملات نقرس منجر می شود. این غذاها شامل:

-گوشت گوساله و گوسفند

-مرغ

-ماهی سالمون

-بوقلمون

غذاهایی که محدودیتی در مصرف ندارند:

میوه ها: انواع مختلف میوها محدودیتی ندارند اما گیلاس، آلبالو و … ممکن است در بهبود حملات نقرس مفید باشند.

سبزیجات: سبزیجات مختلف از جمله سیب زمینی، قارچ، یادمجان و سبزیجات برگ سبز تیره

حبوبات: نخود، لوبیا و عدس

آجیل ها و دانه ها

غلات کامل مانند نان، آرد و برنج قهوه ای

لبنیات کم چرب و بدون چربی مانند شیر و ماست

تخم مرغ

-روغن زیتون وکانولا

-چای و قهوه

 

چه تغییراتی در سبک زندگی لازم است؟

در زیر به تغییراتی در سبک زندگی اشاره می کنیم

کاهش وزن

اضافه وزن و چاقی از عوامل بدتر شدن بیماری هستند، در نتیجه بهتر است بیماران در وهله اول به کاهش وزن اقدام کنند.

اما باید بدانید کاهش سریع وزن، منجر به افزایش اسید اوریک و به دنبال آن وخیم تر شدن شرایط بیماری می گردد. حداکثر کاهش وزن مجاز 500 گرم در هفته می باشد.

ورزش منظم

یکی از راه های کنترل حملات نقرس، ورزش منظم است. اگر زندگی بی تحرکی را تجربه می کنید، باید بدانید داشتن روتین ورزشی در بهبود شرایط بیماری بسیار موثر است.

نوشیدن آب

نوشیدن آب کافی به حذف بیشتر اسیداوریک از خون کمک می کند. توجه کنید اگر ورزش می کنید نیاز شما به نوشیدن آب بیشتر از حالت عادی است.

 

 

نتیجه گیری نهایی:

نقرس یک بیماری التهابی است که تا حد زیادی با اصلاح رژیم غذایی، سبک زندگی در کنار دارودرمانی کنترل می شود.

همچنین این تغییرات می توانند به کاهش حملات این بیماری کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Visit Us On Instagram