راه های کاهش نفخ
از مصرف حجم زیاد غذا در یک وعده غذایی بپرهیزید!
در اینجا راه های کاهش نفخ را توضیح خواهیم داد . هنگامی در یک وعده غذایی حجم زیادی از غذا را مصرف می کنید، احساس ناخوشایند و نامطلوبی را احساس می کنید.
در نتیجه به جای پرخوری در یک وعده غذایی می توانید حجم غذای مصرفی را کاهش و تعداد وعده های غذایی را افزایش بدهید.
همچنین جویدن بیشتر غذا در دهان میتواند ار ورود هوا به معده جلوگیری کند و در کاهش حجم غذای مصرفی و هضم بهتر غذا موثر است.
حذف غذاهایی که به آنها آلرژی و یا عدم تحمل دارید
از رایج ترین آلرژی های غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
لاکتوز:
عدم تحمل به لاکتور موجود در شیر به نفخ و دیگر مشکلات گوارشی منجر می شود.
تخم مرغ:
نفخ از علائم آلرژی به تخم مرغ هم محسوب می شود.
گندم و گلوتن:
عدم تحمل به گلوتن موجود در گندم، جو و …میتواند به علائم گوارشی مختلف از جمله نفخ منجر شود.
با تعدیل رژیم غذایی و حذف ترکیباتی که به آنها آلرژی و یا عدم تحمل دارید میتوانید مشکل نفخ تان را تا حدی برطرف کنید.
از بلعیدن هوا خودداری کنید
دو منبع تولید گاز در دستگاه گوارش وجود دارد:
-گازهایی که توسط باکتری های دستگاه گوارش تولید می شوند.
-هوایی که هنگام بلعیدن غذا وارد معده و دستگاه گوارش می شود. یکی از منابع ورود این گازها نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه است.
جویدن آدامس، صحبت کردن هنگام غذا خوردن، با عجله غذا خوردن و .. از منابع دیگر ورود گاز به معده است.
غذاهای نفاخ را حذف کنید
لیست غذاهای نفاخ را بخوانید.