پیلاتس

پیلاتس

پیلاتس

پیلاتس به مجموعه‌ای از تمرینات ورزشی تخصصی اطلاق می‌شود که بر بدن و ذهن فرد تأثیر گذاشته و ضمن بالا بردن قدرت و استقامت تمام اعضای بدن، عضلات عمقی بدن را مورد هدف قرار می‌دهد.

همچنین حرکات آن عضلات و مفاصلی را مورد هدف قرار می‌دهد که در فعالیت‌های روزانه درگیر هستند، مانند: نشستن، راه رفتن، حمل کردن بار، خم وراست شدن.

پیلاتس یک روند بازگشت به زندگی طبیعی است و اصولاً با هر آنچه غیرطبیعی است منافات دارد. حرکات ورزشی را به شکلی آموزش می‌دهد که مانع بروز صدمات ورزشی گردد.

پیلاتس چیست

این فرم نوین از ورزش توسط جوزف پیلاتس در آلمان ابداع شد، جوزف پیلاتس در ابتدا این روش تمرینی را به نام Contrology نامگذاری کرد که پس از مرگ وی به دلیل احترام و حفظ یاد و خاطره او توسط بازماندگانش به نام پیلاتس متداول شد.

کنترولوژی یا علم کنترل بدن به ایجاد هارمونی یا هماهنگی کامل بین جسم، ذهن و روح اطلاق می‌شود.

این علم به فرد می‌آموزد که با مغز و اراده خویش، اختیار کامل جسم را در دست بگیرد؛ بدین ترتیب که عضلات بدن فرد از اراده او فرمان ببرند.

افراد ابتدا از طریق کنترولوژی به شیوه هدفمند، کنترل کامل جسم خود را در دست می‌گیرند و سپس از راه تکرار کامل حرکات آن به شیوه تدریجی ولی پیشرفت‌کننده به یک نوع هماهنگی طبیعی دست پیدا می‌کنند.

باعث پرورش هماهنگ اجزای بدن می‌شود، حالت‌ها و حرکات نادرست بدن را اصلاح می‌کند، نیروی حیات را به بدن بازمی‌گرداند و توان ذهنی را افزایش می‌دهد.

اصول این ورزش عبارت اند از:تمرکز ، توجه به مرکز بدن ، تنفس ، کنترل ، دقت و ظرافت ، روان بودن حرکت. و همیشه تمامی تکیه آن بر روی کیفیت است نه کمیت.

تاریخچه

مخترع این ورزش مردی آلمانی به نام ژوزف پیلاتس (Joseph Pilates) است که در سالهای ۱۹۱۲ تا ۱۹۶۷ این ورزش را اختراع کرده است.

او از بچگی نسبت به هم‌‌سن و سال‌هایش ضعیف‌تر بود، اما مجموعه‌ای از حرکات را برای تقویت خودش طراحی کرد تا این مشکل را برطرف کند.

با توجه به سایت بنیاد این ورزش ظاهرا آقای پیلاتس ، نرمی استخوان داشته است.

او در سال ۱۹۱۲ در انگلستان به عنوان بازیگر سیرک، بوکسور و مربی دفاع شخصی فعالیت می‌کرده است.

او بعد از این دوره با سربازهای زخمی بازگشته از جنگ جهانی اول که به خاطر جراحت‌شان نمی‌توانستند راه بروند کار می‌کرد.

این ورزش طی سال‌ها پیشرفت بسیاری کرده است، تا جایی که امروزه به عنوان یک راه خوب برای بازسازی و ورزیده کردن بدن شناخته می‌شود.

فواید پیلاتس:

ورزش پیلاتس تمام اجزای بدن را به کار می‌گیرد و کاری می‌کند که تمام ماهیچه‌ها از هم نیرو بگیرند.

این ورزش به شما یاد می‌دهد که چه وضعیت و ساختاری برای هر حرکت و موقعیتی مناسب است و چطور باید آن را انجام بدهید.

اگر بدن‌تان را در موقعیت‌های درستی قرار بدهید و جهت‌گیری و هماهنگی اجزایش را تنظیم کنید، قوی‌تر می‌شوید و می‌توانید احتمال صدمه‌هایی که ممکن است به خاطر استفاده‌ی زیاد از یک اندام به وجود بیایند را کاهش ‌بدهید.

ژوزف پیلاتس از این ورزش برای درمان و بازسازی جراحت‌های سربازان استفاده کرد و امروزه پیلاتس به عنوان یک روش عالی برای بازسازی قدرت و عملکرد بعد از جراحت شناخته می‌شود.

چون شدت این ورزش بسیار کم و برای درمان خیلی مناسب است.

مضرات ورزش پیلاتس:

چنانچه حرکات پیلاتس زیر نظر مربی انجام نشود باعث مشکلات زیر می شود:

-کشیدگی عضلات

-روی هم افتادن رباطها

– گرفتگی و اسپاسم عضلات

-آسیب دیدگی مفاصل

 

نتیجه گیری نهایی:

پیلاتس مجموعه‌ای از تمریناتی است که هم بر بدن و هم بر ذهن فرد تأثیر گذاشته و علاوه بر افزایش قدرت و استقامت تمام اعضای بدن، عضلات عمقی بدن را هم تقویت می کند. این ورزش اگر زیر نظر مربی صورت نگیرد ممکن است عوارض جبران ناپذیری را ایجاد کند.

 

 مطالب مرتبط

یوگا

کراس فیت

بادی پامپ

اعتیاد ورزشی

فواید ورزش هوازی

قبل از تمرین چه چیزهایی بخوریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Visit Us On Instagram