ديابت

ديابت

ديابت

دیابت ، بيماري مزمنی است كه ناشي از افزايش قندخون به دليل نقص درترشح انسولين، عملكرد انسولين يا هردو ایجاد میشود.

افزايش قندخون درنتيجه عدم كنترل ديابت منجر به آسيب هاي جدي در سیستم های بدن فرد مخصوصا آسيب هاي عصبي و عروقي مي شود.
در سال ٢٠١٤ حدود ٨.٥ درصد افراد دنيا مبتلا به ديابت بودند و عامل مرگ ١.٦ ميليون نفر در سال ٢٠١٢ دیابت بود.

پره دیابت(پبیش دیابت):

گلوکز ناشتا و تست تحمل گلوکز غیرطبیعی بوده ولی در معیار تشخیص دیابت قرار نمی گیرد. احتمال ابتلا این افراد به دیابت نوع2 بالاتر از افراد نرمال جامعه است.
افراد مبتلا به پره دیابت در صورت تغییر الگوی زندگی از ابتلا به دیابت پیشگیری می کنند.

انواع ديابت

ديابت نوع ١:

به ديابت وابسته به انسولين معروف بود. به دليل تخريب سلول هاي بتا در پانكراس رخ ميدهد كه منجر به كمبود كامل انسولين مي شود و اين افراد نياز به دريافت روزانه انسولين دارند. علت بروز ديابت نوع ١ هنوز مشخص نيست.
علائم بروز دیابت نوع 1 شامل افزايش قندخون، پلي اوري (دفع زياد ادرار)، پلي ديسپي (احساس تشنگي زياد)، كاهش وزن، خستگي، گرسنگي مداوم، اختلالات بينايي می باشد.
٥ تا ١٠ درصد تمام موارد تشخيص ديابت مربوط به ديابت نوع ١ است. اكثر موارد ابتلا در كساني كه كمتر از ٣٠ سال دارند بروز ميكند (اوج موارد تشخيص درسنین 10-12 سال در دختران و 12-14 سال در پسران)

دیابت نوع 2:

قبلا به دیابت غیروابسته به انسولین معروف بود. این نوع دیابت در نتیجه عدم استفاده بدن از انسولین رخ می دهد. 90-95% موارد تشخیص دیابت را به خود اختصاص می دهد.
 از ریسک فاکتورهای بروز دیابت نوع 2 میتوان به چاقی، عدم تحرک، وراثت، پره دیابت و.. اشاره کرد.
علائم بروز آن مشابه دیابت نوع 1 است ولی ممکن است خفیف تر  بروز کند. به طوری که فرد سال ها دچار بیماری است ولی از آن بی اطلاع است.
این نوع دیابت فقط در بزرگسالان بروز نمی کند. اخیرا موارد زیادی ابتلا کودکان به دیابت نوع 2 مشاهده شده است.

دیابت بارداری:

افزایش قندخون بالاتر از حد نرمال و کمتر از حد ابتلا به دیابت، که در زمان بارداری رخ می دهد. 7% موارد بارداری و 200000 مورد بارداری در سال را به خود اختصاص می دهد.
در 90% موارد بعد از زایمان سطح گلوکز خون نرمال شده ولی دارای خطر بالاتری برای ابتلا به این حالت در بارداری های بعدی هستند. در 5-10% موارد، بالافاصله بعد از بارداری دیابت نوع 2 تشخیص داده می شود.
زنانی که مبتلا به دیابت بارداری هستند 40-60% احتمال ابتلا به دیابت طی 5-10 سال آینده خواهند داشت. معمولا دیابت بارداری در سه ماهه دوم و سوم تشخیص داده می شود. تشخیص این دیابت از طریق غربالگری که در هفته 24-28 بارداری انجام می شود، صورت می گیرد.
کنترل قند خون در بارداری از نتایج وخیم ناشی ازآن جلوگیری میکند. قند خون اضافی از طریق جفت وارد بدن جنین و منجر به افزایش سطح انسولین در بدن جنین می شود. و در نهایت به تجمع چربی بیشتر در جنین و ایجاد جنین ماکروزوم(نوزاد با وزن بیشتر از 4 کیلوگرم) منتهی می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Visit Us On Instagram