پیشگیری از سرطان
پیشگیری از سرطان امکان پذیر است؟
شيوع سرطان روز با روز در حال افزايش هست.
سالانه 1/7 میلیون نفر در جهان در اثر ابتلا به سرطان از دنيا ميرن که عادات غذایی غلط ، علت 30%از کل سرطان ها در کشورهای غربی و حدود 20% از سرطان ها در کشورهای در حال توسعه است.
چطوري ميتونيم با سبك زندگي سالم از سرطان پيشگيري كنيم؟
-حداقل سه روز در هفته و به مدت ٣٠-٤٠ دقيقه ورزش كنيم.
-خواب كافي و شبانه داشته باشيم.
-وزن خودمون رو در محدوده BMI نرمال حفظ كنيم.
-از مصرف الكل بيش از اندازه خودداري كنيم.
-مصرف ميوه:
مصرف حداقل ٢-٤ واحد ميوه در طي روز ميتونه ريسك سرطان هاي گوارشي مثل معده رو كاهش بده.
-مصرف سبزي:
مصرف حداقل ٣-٥ واحد سبزي ها مثل هويج، كلم بروكسل، كلم بروكلي، اسفناج و … ريسك سرطان رو كاهش بده.
-مصرف فيبر:
مصرف فيبر خود را از طريق مصرف ميوه، سبزي و غلات سبوس دار افزايش بدين كه ميتونه از سرطان هاي گوارشي مثل سرطان روده، معده و .. جلوگيري كنه.
-اسيدچرب غيراشباع
اسيدچرب غيراشباع مثل روغن زيتون، كانولا، گردو و … ميتونه خيلي در داشتن رژيم غذايي سالم موثر باشه.
چه عواملي در افزایش بروز سرطان نقش دارند؟
-مصرف دخانيات:
دخانيات رو از زندگي خودمون حذف كنيم.
– استرس:
از استرس دوري كنيم و روش هاي مديريت استرس رو ياد بگيريم.
-مصرف اسيدچرب ترانس و اشباع:
مصرف اسیدچرب ترانس و اشباع كه در كيك، كراكر، شيريني، سيب زميني سرخ شده، گوشت قرمز، لبنيات پرچرب وجود داره رو تا حد ممكن كاهش بديم.
-شكر و غلات تصفيه شده:
مصرف غلات تصفيه شده(آرد سفيد، برنج سفيد) شده علاوه بر اينكه ممكنه ريسك ابتلا به سرطان رو افزايش بده. ميتونه در بروز بيماري هاي مزمن ديگه مثل ديابت و … هم موثر باشه.
-غذاي فرآيند شده و گوشت قرمز:
مصرف غذاي شور، دودي و فرآيند شده مثل سوسيس و كالباس كه حاوي نيترات و نيتريت هستند رو تا حد ممكن كاهش بديم.
-مصرف غذاهاي كبابي و سرخ شده:
مصرف غذاهای کبابی و سرخ شده كه سعي كنيم تا حد ممكن مصرفشون رو كم كنيم.