پیشگیری از سرطان
پیشگیری از سرطان امکان پذیر است؟
شیوع سرطان روز با روز در حال افزایش هست.
سالانه ۱/۷ میلیون نفر در جهان در اثر ابتلا به سرطان از دنیا میرن که عادات غذایی غلط ، علت ۳۰%از کل سرطان ها در کشورهای غربی و حدود ۲۰% از سرطان ها در کشورهای در حال توسعه است.
چطوری میتونیم با سبک زندگی سالم از سرطان پیشگیری کنیم؟
-حداقل سه روز در هفته و به مدت ٣٠-۴٠ دقیقه ورزش کنیم.
-خواب کافی و شبانه داشته باشیم.
-وزن خودمون رو در محدوده BMI نرمال حفظ کنیم.
-از مصرف الکل بیش از اندازه خودداری کنیم.
-مصرف میوه:
مصرف حداقل ٢-۴ واحد میوه در طی روز میتونه ریسک سرطان های گوارشی مثل معده رو کاهش بده.
-مصرف سبزی:
مصرف حداقل ٣-۵ واحد سبزی ها مثل هویج، کلم بروکسل، کلم بروکلی، اسفناج و … ریسک سرطان رو کاهش بده.
-مصرف فیبر:
مصرف فیبر خود را از طریق مصرف میوه، سبزی و غلات سبوس دار افزایش بدین که میتونه از سرطان های گوارشی مثل سرطان روده، معده و .. جلوگیری کنه.
-اسیدچرب غیراشباع
اسیدچرب غیراشباع مثل روغن زیتون، کانولا، گردو و … میتونه خیلی در داشتن رژیم غذایی سالم موثر باشه.
چه عواملی در افزایش بروز سرطان نقش دارند؟
-مصرف دخانیات:
دخانیات رو از زندگی خودمون حذف کنیم.
– استرس:
از استرس دوری کنیم و روش های مدیریت استرس رو یاد بگیریم.
-مصرف اسیدچرب ترانس و اشباع:
مصرف اسیدچرب ترانس و اشباع که در کیک، کراکر، شیرینی، سیب زمینی سرخ شده، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب وجود داره رو تا حد ممکن کاهش بدیم.
-شکر و غلات تصفیه شده:
مصرف غلات تصفیه شده(آرد سفید، برنج سفید) شده علاوه بر اینکه ممکنه ریسک ابتلا به سرطان رو افزایش بده. میتونه در بروز بیماری های مزمن دیگه مثل دیابت و … هم موثر باشه.
-غذای فرآیند شده و گوشت قرمز:
مصرف غذای شور، دودی و فرآیند شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نیترات و نیتریت هستند رو تا حد ممکن کاهش بدیم.
-مصرف غذاهای کبابی و سرخ شده:
مصرف غذاهای کبابی و سرخ شده که سعی کنیم تا حد ممکن مصرفشون رو کم کنیم.